top of page

Acceptance Commitment Therapy (ACT) is de nieuwste vorm binnen de Gedragstherapie.

In ACT wordt er met je gekeken welke richting je in je leven op wilt. En je leert hoe los te komen uit de greep van belemmerende angstige gedachten en gevoelens. En ondanks angstige gevoelens toch stappen te zetten naar een voor jouw waardevol leven.

Zo leer je bijvoorbeeld dat jij je gedachten niet kunt stoppen, maar dat je wel kunt stoppen in je gedachten te geloven. Ook leer je om op een accepterende wijze om te gaan met klachten, gedachten en ervaringen. Te aanvaarden wat niet te veranderen is en je te richten op wat te beïnvloeden is. Om zo die concrete stappen te zetten richting een voor jouw waardevol leven. ACT ofwel Handel. 

 

n ACT staat jouw vuurtoren centraal. Je vuurtoren als synoniem voor jouw diepste wensen en verlangens. De vuurtoren die tevens de baken in de storm is van heftige gevoelens en overtuigingen die jouw belemmeren om te leven op een manier die jij het allerliefst zou willen. 

ACT gaat over het trotseren van hoge golven, veel wind en soms storm (in je gevoelsleven) en desondanks de vuurtoren in het zicht houden. Opdat jij kunt leven zoals jij eigenlijk zou willen. 

Over ACT kan je verder lezen via deze ACT link.

Over gedragstherapie is veel te lezen op de website van beroepsvereniging van de VGCT waar NuZijn bij aangesloten is. 

Voor meer informatie over NuZijn en ACT:

>>> Neem contact op

laat jij je leiden door de angst of door je dromenoptekst 5
bottom of page