top of page
 Familieopstellingen

  Opstellingen in gezinnen 

Het doen van opstellingen is als het wonder van het draadloos internet. Door in Nederland op je computer in te loggen, kun je wonderlijk genoeg contact maken met je vrienden in het buitenland. Zo zijn ook wij mensen op bijna onzichtbare wijze met elkaar verbonden. In een opstelling wordt dit gegeven zichtbaar.

De opstellingen zijn gebaseerd op het systemische werk van Bert Hellinger en de opstellingen van Franz Ruppert. Hierin staat centraal dat een systeem (het lichaam als systeem, als ook een groep als systeem) altijd zoekt naar herstel van het evenwicht. Zoals de natuur dit ook altijd doet.

 

Kinderen zijn goede spiegels. Zij vertellen je graag verhalen over wat uit balans is. Of over wat hun ouders te leren hebben of wat er zichtbaar mag worden in het systeem. Deze spiegel komt bijvoorbeeld tot uiting in gedragsproblemen bij kinderen. Of het komt tot uiting omdat een ouder meer moeite met een kind heeft.

 

Wanneer jij hierin naar de onderliggende dynamiek wilt kijken kan een opstelling hierover helderheid geven. Als ook over wat nodig is om binnen het gezin tot een beter evenwicht te komen.

Vaak spelen oude of onbewuste patronen in het gezin of gezin van herkomst een rol. In de opstelling krijg je onder andere zicht op wat er nodig is opdat alle kinderen zich kunnen ontwikkelen naar wie zij werkelijk zijn en wat zij nodig hebben.

Zie ook: Opstellingen van het Verlangen

Voor meer informatie:

>>> Neem contact op

bottom of page