top of page
 Wie ben ik? 

  Divya - Corry de Wilde 

Sinds 20 jaar werk ik binnen de psychiatrie en mijn eigen praktijk als gedragstherapeut en later als lichaamsgericht werkend therapeut en mindfulnesstrainer. 6 jaar terug kwam ik in aanraking met de Dalian Methode. Sinds 3 jaar ben ik tevens opgeleid binnen deze geheel nieuwe methode: de Dalian Methode. Een methode die qua wetenschappelijk onderzoek nog in de kinderschoenen staat, maar qua potentie de wereld heel veel gaat brengen (Mark my words!  :) 

Als mens kan je me omschrijven als een erg sensitieve dame, die van de natuur, muziek en interculturele uitwisselingen houdt. Die ervan houdt samen te zijn en me te verbinden met mijn naasten. Tevens houd ik van mijn werk met mensen, het is voedend.

Divya betekent 'goddelijke stilte'. Deze naam past bij me. In de Stilte laad ik op, voel ik de enorme verbinding met alles om me heen, de natuur, het leven, het bestaan. In het zijn en werken met mensen word ik geïnspireerd om horizontaal te verbinden en mijn kwaliteiten te brengen. 

Gedragstherapie is primair mijn achtergrond. Het zijn de bergschoenen, een solide basis van waaruit ik therapie bedrijf. Gedragstherapie representeert mijn Friese nuchterheid. 

In de jaren ben ik me gaan scholen in de lichaamsgerichte therapie. Dit omdat ik merkte dat cognitieve therapie sec niet voldoende is voor veel mensen en ik bovendien de effectiviteit van behandelingen als de geluksfactor in mijn eigen leven wilde vergroten.

 

Door deze opleidingen leerde ik hoe het kan dat we soms wel kunnen bedenken hoe zaken anders aan te pakken, maar we dit toch niet tot uitvoering kunnen brengen. Het lichaam lijkt dan een ander verhaal te vertellen.

Zo leerde ik dat de beide ‘oude delen van ons brein’ die gericht zijn op overleving, dreiging en gevaar, soms geen contact maakt met het jongste deel van de hersenen (de neo-cortex) dat bijvoorbeeld allang weet dat het veilig is.

De neo-cortex is het deel van de hersenen die we voornamelijk aanspreken binnen de Cognitieve Gedragstherapie. Binnen lichaamsgerichte therapie leer je hoe de drie ‘breinen’ beter met elkaar kunnen gaan samenwerken. Zodat we onze angsten beter kunnen managen en stappen zetten naar een voor ons waardevol leven. En ook hoe we juist gebruik kunnen maken van de wijsheid, stevigheid en hulpbronnen in ons lichaam, die ons kan helpen om onze doelen te bereiken.

De Dalian Methode tenslotte, door Mada Dalian ontwikkeld, is de slagroom op de taart. Deze mathematische methode verbindt alles wat ik ooit geleerd heb. Een fast-track naar genezing en heel worden. Een route naar Licht in je leven en het leven LEVEN vanuit Lichtheid. Deze methode doet mijn hart sneller kloppen.

En ik hoop iemand (een wetenschapper in de psychiatrie, niet bang voor vernieuwing) te ontmoeten die met mij wetenschappelijk onderzoek wil gaan doen rond de effectiviteit hiervan binnen de GGZ. Zodat het ook daar grond gaat krijgen. Op dit moment zijn er afgelopen drie jaar, wereldwijd, de eerste 15 mensen opgeleid. 

Voor meer informatie:

>>> Neem contact op

Licht in je Leven & je leven LEVEN vanuit Lichtheid
bottom of page