top of page
 Vanuit Aandacht Opvoeden 

  Mindfulness voor Ouders 

Hoe blijf je in je drukke leven en het ouderschap goed voor jezelf zorgen? Dicht bij jezelf en dicht bij je kind. Een mindfulnesstraining in een gelijkgestemde groep met herkenning en erkenning van dien. 

Een mindfulness training voor ouders waarbij je leert om te gaan met stress en de dagelijkse hectiek in het ouderschap. Je traint je vermogen om minder te reageren vanuit automatische reactiepatronen en meer met bewuste aandacht aanwezig te zijn in de opvoeding van je kinderen. Ook leer je beter omgaan met je eigen emoties en je kinderen ondersteunen in het omgaan met emoties.

  • Simpele uitleggen over de werking van het Brein en waarom ouders en kinderen in deze tijd meer gestressed, angstig en boos zijn dan vroeger.

  • Praktische handvatten hoe om te gaan met de stress van alledag en je vaak automatische reactiepatronen.

  • Herkennen en met meer mildheid omgaan met emoties zoals (opvoedings)stress, - angst, - verdriet, - machteloosheid, - schuld en (opvoedings) onmacht.

  • Verkoelers voor je hersenen, die jou en je familie kunnen helpen ontspannen, ontstressen en je geluksfactor vergroten.

Naar de effecten van deze mindfulnesstraining is veel onderzoek gedaan bij zowel ouders als kinderen met psychiatrische, psychisch en stressklachten. Het blijkt een effectieve training voor ouders met of zonder bovengenoemde klachten. 

Zie ook:  Stilzitten als een kikker

                       &

          Leven vanuit aandacht

Voor meer informatie:

>>> Neem contact op

bottom of page