top of page

Kiddyminds

 Stilzitten als een kikker 

  Mindfulness voor Kinderen 

Mindfulness is een ontdekkingstocht door je lichaam, je gedachten en gevoelens.  In de cursus zul je merken dat we vaak dingen 'automatisch' doen, zonder écht te kiezen. Daardoor kom je misschien op school, thuis of met vriendjes wel eens in de problemen...

In de cursus volgen we het leven en de avonturen van Froggie, de kikker. Froggie groeit op van kikkervisje tot een echt grote kikker. Hij kan énorme kikkersprongen maken, maar ook héel stil zitten. Dan voelt hij zijn kikkerbuik opbollen en weer inzakken. En zó merkt hij op, wat er allemaal om hem heen gebeurd. En, hij reageert er niet meteen op. Froggie ademt en zit stil.

 

Ook is Froggie erg nieuwsgierig. Dit brengt hem leuke avonturen. En soms komt hij in de moeilijkheden. En dan weet hij zich gelukkig vaak nog net te herinneren, dat hij 'zijn stille plekje' mag opzoeken. Hij ademt dan in en zit stil. Zijn kikkerbuik bolt wat op en zakt weer in. En zó, ontdekt hij hoe hij het best om kan gaan met dit avontuur.

En wat de kikker kan, kun jij ook!

 

In de cursus maak je soms grote kikkersprongen Én soms zit je heel stil. Ook luister je naar verhalen en doe je concentratieoefeningen. Je proeft, je voelt en praat met elkaar. Én, je leert over de 'kwebbelgeest'. 

PRAKTISCH:

Kiddyminds is een groeps- mindfulness- training van 8 lessen  voor ongeveer 5 –  8 kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar. Op aanvraag wordt een aangepast Mindful aanbod voor scholen gemaakt.

Inhoud Kiddyminds:

Gedurende 8 weken oefenen we tijdens de training en thuis mindfulness vaardigheden aan de hand van geleide meditaties, concentratieopdrachten, waarnemingsspelletjes, yoga, helende verhalen… Ouders worden meegenomen op reis, zodat zij hun kinderen thuis kunnen ondersteunen.

Zie ook: Vanuit Aandacht Opvoeden

                           &

                Leven vanuit Aandacht

Voor meer informatie:

>>> Neem contact op

bottom of page